Fredags-tacoen har blitt en norsk tradisjon (såpass mye at min gamle østerrikske bestemor tenker at Taco er et norsk tradisjons-måltid)
Denne gangen vil jeg inspirere til en nydelig vegan variasjon, som ta med alt av smakene du er vant til din vanlige taco:
- 1/2 agurk skjært i biter
- ekstra jomfru olivenolje
- grønnkål, hakket og frest i olivenolje
- 2 spisspaprika, skjært i strimler (enten rå eller frest i litt olivenolje)
- revet gulrot
- 1 løk, hakket
- mine søtpotet-puter
- 1 kopp svarte bønner, bløtlagt i 12 timer og kokt
- min guacamole
- krydder: 1ss oregano, 1 ss paprike pulver, 1/2 ts malt spisskumin, 1/2 ts smoked paprika pulver, chilipulver etter behov
- litt salt i alt
Fres løken i litt olivenolje og ha i bønnene med litt av kokevannet. Rør i noen minutter og tilsett smak med krydderne og salt.
Serveres gjerne i (glutenfrie) taco shell eller lefser, i romano salatblader eller bare på et fat.
No Comments