Siste helg tok vi en lang tur i skogen sammen med barna
og kom hjem med ca 10 kilo gigantiske steinsopp; forholdene hadde bare vært helt perfekte.
Størsteparten stekte vi og fryste ned en god del av det. Resten tørket vi i ovn for å ta vare på den gode smaken året rundt som tilsetning i sauser, gryter og supper.
Søndagsmiddagen ble stekt squash med steinsopp og persille; laget på 20 min, smaksrik og sunt.
- steinsopp, renset og skjært i tynne strimler
- hakket løk
- squash, skjært i biter
- hakket persille
- salt
- pepper
- olineolje
- en dash sitronsaft
Ha steinsoppen i en tørr stekepanne og stek til den begynner å ta litt farge. Tilsett olivenolje og løk og fres til løken begynner å bli gjennomsiktig. Ha i squashen og rør til den ta litt farge før du tilsetter persille.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kan spises alene eller serveres til ris eller kjøtt.
Tipp: Passer også perfekt som pastasaus hvis du tilsetter fløte du tåler!!!
No Comments