Kikerter er stappfulle med fiber, protein og karbohydrater. Det er viktig å bløtlegge kikertene i 12 – 24 timer (dette kan gjøres kvelden før) og vannet må byttes ut flere ganger. Til å lage falafel kan du ikke bruke ferdigkokte kikerter, da disse inneholder for mye vann; da faller de fra hverandre, når du steker de.
- 1 kopp kikerter, bløtlagt i vann og skylt av
- 1 hvitløksfedd
- 1 rød chili, uten frø og hinner
- 5 stilker koriander
- saft og revet skall fra 1 økologisk sitron
- eventuelt litt kikertemel, eller en annen type mel med eller uten gluten
- salt
- ekstra jomfru olivenolje
- 2 røde paprika
Skjær rød paprika i tykke strimler og fres i litt olivenolje på middels varme. Smak til med litt salt.
Ha hvitløk, koriander og chili i en kjøkkenmaskin til alt er finhakket. Tilsett kikertene og kjør til alt er en deig og smak til med sitronskall, sitronsaft og salt. Ta litt vann på hændene og lag små boller av deigen. Du må eventuelt tilsette litt mel hvis de ikke holder sammen. Stek på middels varme i litt olivenolje til de er litt brun på begge sider.
No Comments