Nå til helgen er det første søndagen i advent og dermed begynner julegodt-sesongen her i huset. Jeg står for sunne alternativ i adventstiden, mens min mamma, som snart kommer på besøk lager fin-baksten til julaften.
For å gjøre disse sesam-trøflene ekstra sunne, bruk gjerne uskallet sesamfrø; du får samtidig mer smak og næringsstoffer. Til pynt på utsiden ser det finest ut med hvit sesam.
Sesamkulene kan du lage som raw food og hvis du unngår å steke sesam først.
- 400g uskallet sesamfrø
- 100g økologisk akasie-honning
- En klype salt (fremhever smaken, men trengs ikke)
- ½ ts nellikpulver
Rist sesamfrøene tørt i en panne og la de kjøle av. Kjør i en kjøkkenmaskin til det blir en deig. Tilsett honning, salt og nellikpulver og kjør litt til. Du må kanskje skrape deigen av kantene innimellom.
Form små kuler og rull i hvite sesamfrø. Oppbevares gjerne litt kjølig.
No Comments