Vi høster inn mye jordskokk fra drivhuset vårt og i går fant jeg en stor haug, som hadde gjemt seg under gangveien når jeg skulle grave om og gjødsle til en ny sesong. Så da ble det fersk, økologisk og veeeldig kortreist mat i går: min smakfulle jordskokk-suppe!
- 1 rød løk, hakket
- 3 hvitløkfedd
- ekstra jomfru (økologisk) olivenolje
- 1 kg jordskokk, delt i to og skrelt hvis du foretrekker det
- 3-4 melne poteter, i biter
- (litt baconsvor hvis du spiser kjøtt)
- salt
- 2 ss estragon
- 2ss sitronsaft eller eplesider eddik
- pepper
- vann eller suppe
Stek løk og hele hvitløksfedd i en del olivenolje på svak varme. Hvis du spiser kjøtt kan du tilsette litt baconsvor for ekstra smak; jeg pleier å ta vare på det sånn at man bruker så mye som mulig av dyret) Pass på at det ikke blir brunt; da blir suppen bitter. Når løken er litt gjennomsiktig, tilsett jordskokkene, salt pepper og estragon og dekk til med vann eller suppe.
Kok i 10-15 min, ta ut svoren, tilsett eddik eller sitronsaft og fin-mos med stavmikseren.
Pynt gjerne med estragon, sprøstekte kikerter eller bacon-terninger.
Ikke så glad i jordskokk? Prøv min kremete blomkålsuppe istedenfor!
No Comments