Som du kanskje vet spiser jeg litt kjøtt av og til ( som denne herlige burgeren med sellerrot bunn); kroppen min tåler ikke mange andre protein-kilder. Hensikten med bloggen min er at alle har forskjellige behov å spiser på og at man og skal ha takhøyde for de forskjellige variantene. Så selv om jeg holder vegane matkurs fordi jeg synes alle hadde hatt godt av å spise mindre kjøtt og dyreprodukter, så må man ha forståelse for andre måter å spise på.
Du er hjertelig velkommen å bruke en vegan burger-patty istedenfor.
For de av oss som enten ønsker å redusere brød inntaket eller ikke tåler melprodukter så veldig godt som med er bakt sellerirot et velsmakende og sunt alternativ. Du kan også bruke rå knutekål istedenfor.
- 1 pakke kjøttdeig (helst økologisk eller fra din bonde) eller 400g bløtkokt hirse
- 1 ss estragon
- 1 ss havsalt
- 2 ss dijon sennep
- 1 sellerirot, skjært i store skiver
- salt
- litt olivenolje
- vegan ost (eller vanlig hvis du tåler), sløyes ved paleo
- 1 ss soltørket tomat
- 1 sylteagurk ( hvordan du lager de selv kan du lære i mitt neste fermenteringskurs)
- (hjemmelaget) ketchup
- dampete gulrot-skiver som tilbehør
Bland salt, dijon sennep, estragon og kjøtt eller hirse sammen til en jevn deig. Med våte hender, form kaker og stek eller grill.
Bland sellerirot skivene med salt og olivenolje, legg i langpanne og stek til ønsket konsistens.
Bygg burgeren: sellerirot skive, litt ketchup, sylteagurk, burger patty, ost, soltørket tomat, sellerirot skive. Server med dampete gulrot skiver eller salat!
No Comments