Wok til middag er noe av det enkleste og sunneste du kan lage. Kort koketid holder på vitaminene, fargene og knask i grønnsakene. Du velger hva du liker eller hva du ha hjemme; så dette fungerer også utmerket for å tomme kjøleskapet for grønnsaker som må brukes opp.
Ingredienser (helst økologisk og/eller lokalt):
- 1/2 kg gulrøtter, skjært i skiver
- 2 neper, i skiver
- 2 røde spisspaprika, skjært opp
- spirte mungbønner
- 4 hender full grønnkål
- 2 hvitløkfedd i skiver
- ekstra jomfru olivenolje
- (glutenfri) soyasaus
- 1 ss av en ønsket variasjon av følgende krydder:
malt senneps-, fennikel- og korianderfrø, gurkemeie, paprika, ingefær, lemongrass, salvie, rosmarin og timian - litt sitron eller lime saft
Varm olivenolje i en wok eller stor gryte og ha i gulrøttene først, så nepe og til slutt paprika. Stek i noen minutter før du tilsetter spirer, grønnkål og hvitløk. Når grønnsakene har passe konsistens, hell over krydderne og deretter soyasausen og eventuelt litt vann.
Serveres blandet med risnudler, eller til fisk eller kjøtt. [sp_recipe]
No Comments