Smørbrød mer reker og erter er en sunn og enkel rett, som fungerer bra både til frokost, lunsj eller kvelds.
Reker inneholder mye protein og jod og kilde til selen, Vitamin B12, jern og sink. I tillegg finner du så godt som alle vitaminer og en del mineraler i erter, som i tillegg har høy fiber innhold.
- en håndfull reker
- en håndfull kokte erter, gjerne fra frysedisken da nedfrysing ta vare på vitaminene
- 1 ss (hjemmelaget) majones, gjerne vegan hvis du ikke spiser egg
(min oppskrift for hjemmelaget, sunn majones kommer snart på bloggen, inkludert en vegan versjon) - 1 klype hvit pepper
- 1 dash sitronsaft
- 2 skiver av mitt surdeigsbrød
Bland ingrediensene forsiktig sammen med en skje og legg opp på ny-toastete brødskiver. Dryss gjerne med svart sesam eller urter og nyyyyt!
Psssst: passer også nydelig som fyll i romano salat blader. [sp_recipe]
No Comments