Andebryst med kikerter

Denne oppskriften er en av mine favoritter. Jeg bruker Stange sin andebryst. De har bra kvalitæt i forhold til dyrevern og økologi.

  • 1 andebryst (Stange)
  • salt
  • pepper
  • Ekstra jomfru økologisk olivenolje
  • to store gulrøtter, skjært i skiver
  • 1/2 kopp kikerter, bløtlagt i minst 12 timer, godt skylt og kokt
  • Hakket grønnkål, mengde etter behag
  • 1 rød løk, hakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • Hakket persille etter smak
  • sitronskal og saft hvis ønsket

Varm stekepannen med litt olivenolje i og stek andebrystet på hudsiden til den er sprø og det meste av fettet har rennet ut; deretter stek på andre siden. Smak til med salt og pepper. And skal være veldig rosa i midten for å oppnå den beste smaksopplevelsen.

Imens andebrystet stekes, ta en gryte og varm litt olivenolje. Stek først gulrøttene, så tilsett løk, hvitløk, grønnkål og kikertene en etter en. Smak til med salt, persille og eventuelt litt revet sitronskall og sitronsaft.

Tips:

Hvis du ikke er redd for fettet, kan du helle litt av andefettet over i grøten før serveringen.

Kikertegryten fungerer og utmerket som vegan rett for seg selv.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply