Fermentert vegan kremost

Her bruker vi alle triksene i boken for å få frem en mest osteaktig smak: nøttebasis, fermentering og næringsgjær!
Cashewnøtter er rik på fiber, hjelper dine kolesterol nivåer og inneholder massevis av viktige mineraler som magnesium, kalium, kopper, jern, sink og selen, som er ekstra viktige for veganere.
For å gjøre næringsstoffene mest mulig tilgjengelig og eliminere plantestoffer, som er vanskelig for kroppen, er det viktig at du bløtlegger nøttene, helst over natten og deretter fermentere de. Det høres kanskje komplisert ut, men er i grunnen ikke mye jobb:

  • 1 kopp cashew nøtter, bløtlagt og skylt
  • 1-2 ss saft og skal av en halv sitron, økologisk
  • havsalt
  • en håndfull urter (jeg brukte persille, dill, oregnao og timian)
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 2 ss ekte eplesider eddik
  • 1 ss næringsgjær

Hakk hvitløk og urtene i kjøkkenmaskin, før du tilsetter resten av ingrediensene. Gjerne ha i litt vann for å få en myk konsistens. Hell over i et syltetøyglass og legg lokke på toppen uten å lukke. La glasset stå på kjøkkenbenken i to til tre dager; deretter kan den oppbevares i kjøleskapet.
[sp_recipe]

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    sort såpepumpe
    04.03.2021 at 06:29

    Fin artikkel. Takk for at du delte med oss.

  • Leave a Reply