Min femåring og meg fant på denne kaken til bursdagen min siste uke og hele familien elsket den. Gulrotkaken er laget med hirsemel og er naturlig glutenfri. Vi brukte lønnesirup istedenfor sukker, som ikke bare er sunnere men gir en ekstra god smaksopplevelse.
- 200g valnøtter
- 200g hirsemel
- 200g lønnesirup
- 100g ekstra jomfru kokosolje
- 1ss kanel
- 1/2 ss nellikpulver
- 1/2 ss malt ingefær
- saft og skall av en økologisk sitron
- en klype salt
- 400g gulrøtter,finrevet
Bland sammen lønnesirup, salt og kokosolje og miks til det blir en jevnt, karamellaktig blanding. Tilsett gulrøttene og saften og skallet av sitronen.
Finmal valnøttene i en kjøkkenmaskin og tilsett ca halvparten av melet og miks litt til; da får du et finere resultat. Ha alle de tørre ingrediense i en skål og rør til alt er fint blandet før du fører alt sammen med det våte. Ha i en smurt kakeform og bak ved 190ºC i ca 45 min. Sjekk alltid med en kakenål: når nålen kommer ut rent, er kaken ferdig. Kaken avkjøles før springformen åpnes.
Du kan enten servere kaken med sitronglasur eller lage min sitronkrem:
- 2 pakker sour surpreme fra tofutti
- saften og skal fra 1/2 sitron
- 2 ss kokosblomstsukker
- innholdet av en halv vaniljestang
Bland alt sammen og sett i kjøleskap i en time. Del kaken på tvers i midten og løft av toppen. Smør litt mindre enn halvparten av sitronkremen på nederste kalendelen og fordel jevnt før du setter lokket på igjen. Fordel resten av krem på toppen og siden av kaken. Sett i kjøleskap og ta ut 30min før serveringen.
2 Comments
Birthe
11.12.2015 at 15:41Hei!
Lurer på hvilken størrelse du har på formen og om det ikke skal noe natron eller bakepulver i?
Johanna Dyngeland
06.01.2016 at 12:30Hei!
Formen er 22cm og jeg bruker ikke Martin eller bakepulver men du kan gjerne bruke litt av det hvis du ønsker et mer hevet resultat. Lykke til og gjerne la meg vite hvordan det gikk!