Disse hjemmelagete kylling nuggets er den perfekte reste-middagen etter du har laget en hel kylling i ovnen. Det er ikke bare praktisk og lite arbeidsintensiv; å lage en hel kylling sparer deg også for mye penger. I tillegg kan du lage en deilig og næringsrik kraft av kyllingbein sammen med litt grønnsaksrester. Det er også den mest miljøvennlige måten å spise kjøtt: bruk hele dyret når du først skal spise kjøtt.
- rester av en helstekt kylling (jeg bruker helst økologisk eller frittgående ute-høns)
- glutenfrie cornflakes
- egg, vispet (hvis du ikke tåler egg kan du bruke malene chia frø med vann)
- glutenfri mel (jeg liker jyttemel)
- olivenolje
- litt salt
Knus cornflakesene i en plastpose med en kjevle. Ha melet, vispet egg med litt salt og cornflakes i hver sin skål.
Læs kjøttet fra bein og miks i en kjøkkenmaskin til alt er en fin deig. Lag små baller av deigen med våte hender og press dem litt flate. Ha de først i mel, så egg og til slutt i cornflakes og stek på middels varme i en stekepanne med olivenolje.
Serveres gjerne med rikelig av grønnsaker og hjemmelaget ketchup.
No Comments