De fleste knekkebrød oppskriftene som finnes inneholder enten egg, ost eller mel. Alt ting som ikke fungerer for min kropp. Så her kommer min knekkebrødoppskrift, som inneholder bare frø.
(kopp er krus i mine oppskrifter fra cup på engelsk 😉 )
- 1 kopp økologiske gresskarkjerner
- 1 kopp økologiske solsikkekjerner
- 1 kopp økologiske sesamfrø, helst med skall på
- 1 kopp økologiske linfrø
- 1/2 kopp økologiske chiafrø
- 3 kopp vann
- 1 ss urtesalt eller salt
- 2 ss tahini
Ha gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø i en stor skål og bløtlegg over natt. Ha i sil og skyll godt av.
Bland chiafrø, linfrø og 3 kopp vann også kvelden før. Dette blir en geleaktig deig og trenger ikke skylling.
Bland alle ingrediensene godt i en stor skål neste dag og fordel deigen i to langpanner på bakepapir.
Stek ved 160° i ca 1 en time eller til de begynner å bli sprøe.
La kjøle av litt på langpannen først og så kan du legge de på en rist til de har nådd romtemperatur.
Holder seg best løst i papirpose. Resten fryser jeg ned og ta opp etter behov.
Tipps: Du kan sette de litt i brødristeren hvis du liker å friske opp knasken 😉
No Comments