Dette er verdens enkleste blomkålsuppe med mye smak og mye næring.
Husk å alltid velge økologisk hvis du kan!
- 1 blomkål, skjært i biter
- 1 gul løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, i skiver
- 1 cm fersk ingefær, skjært i tynne skiver
- 1 cm fersk gurkemeie, skjært i tynne skiver (eller 1 teskje tørket gurkemeie)
- salt
- ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje eplesider eddik
Fres løk, hvitløk, ingefær og gurkemeie forsiktig i olivenolje til løken begynner å bli gjennomsiktig. Ha blomkål opp i kjelen og dekk til med vann. Tilsett salt og kok til blomkålen er mør. Mos med stavmikseren og pynt med ferske basilikumblader.
2 Comments
Rita Jacobsen
02.05.2016 at 15:35Hei. Den ser veldig god ut, men hvor mye vann skal det i den? 😀
Johanna
03.05.2016 at 16:25Hei!
Når du koker blomkålen, skal den være dekket til med vann. Du kan justere litt før og etter du mikser; noen liker suppen mer tykk, andre mer flytende. Hvis det er hovedmåltid er det deilig med litt tykkere konsistens, hvis det er forrett, litt tynnere 😉