Velsmakende og varmende kylling gryte med brekkbønner på 1-2-3! Skikkelig comfort food for kalde dager som hele familien elsker!
Husk å sjekke dato-hyllen i butikken og velg lokalt og økologisk hvis du kan!
- 300-400g kylling lår eller bryst i biter; gjerne fra Reindyrka
- 1 gul løk
- ekstra jomfru olivenolje
- havsalt
- svart pepper
- (hjemmelaget) kylling kraft
- 5 store gulrøtter i biter
- 2 gode hånfull brekkbønner
- fløte (soya, havre, mandel, vanlig
Fres kylling bitene i olivenolje på sterk varme og tilsett gulrøttene. Når alt begynner å ta farge, reduser varmen og tilsett løken. Etter at løken har blitt gjennomsiktig, ha i salt og pepper og dekk til med kraft.
Småkok i 30 minutter.
I mellomtiden vask bønnene og fjern tuppene og trådene på siden hvis du bruker ferske. De holder best på næringsstoffene og fargen hvis du damper de til de er møre før du tilsetter de i gryten helt på slutten.
Du kan selvfølgelig også bruke frosne brekkbønner, som du kan ha i gryten direkte de siste 10 minuttene.
Ha i fløten, kok opp og server gjerne med quinoa, fullkornris eller potetmos.
Prøv min kylling gryte med brekkbønner i dag!
[sp_recipe]
Interessert i flere gode oppskrifter med kylling?
Da MÅ du prøve disse digge kylling nuggets!
2 Comments
sort såpepumpe
27.01.2021 at 07:29Takk for at du leverer veldig fine artikler. Jeg håper du kan fortsette å oppdatere dem
sort såpepumpe
07.05.2021 at 10:34Jeg elsker virkelig perspektivet ditt. Godt jobba!