Denne nøttekaken smelter på tungen og er ideelt for å bruke opp det som er igjen av nøttene etter du har laget nøttemelk, hvor du først bløtlegger nøttene over natt, siler de av og blander de med vann i blenderen. så bruker du en cheese cloth for å sile av melken. Det som er igjen er nøttepulp.
- 3 ss chiafrø
- 18 ss vann eller nøttemelk
- 1 ts kanel
- 1/2 ts nellikpulver
- 1 ss ingefær pulver
- (en klype salt)
- 600 g nøttepulp (du kan bruke vanøtter, mandler eller i som dette tilfelle pekan)
- 100 g fullkornrismel (eller et annet mel du liker)
- 100 g ekastra jomfru kokosolje
- 150 g lønnesirup
Bland chiafrøene med vann og la de hvile i 15 minutter. Miks 100 g lønnesirup og 50g kokosolje til det blir en fin emulsion før du tilsetter salt, kanel, nellik og ingefær og mikser litt til. Ha i både rismel og 400 g nøttepulp og miks videre til alt er godt blandet. Hell deigen over i et firkantet kakeform og bak ved 180° i ca 75 min eller til en tannpirk kommer rent ut av deigen når du tester. Sett på en rist for å kjøle av, før du styrter kaken på et at serveringsfat.
Bland 50 g lønnesirup, 200 g nøttepulp og 50g kokosolje med en håndmikser og dekorer kaken med kremen. Du kan pynte med noen hele nøtter eller litt kanelpulver.
No Comments