Østerrisks Påskebrød ligner i smaken på norske boller og man spiser det tradisjonelt med kokt skinke, pepperrot, reddiger, egg og karse. Perfekt for hele påskehelgen og ellers gjennom året:
- 500g Jyttemel
- 170g melis
- 150g smeltet (plante)smør
- 1 pakke tørrgjær
- 300ml (plante)melk
- 1ss vanilje essens
- en klype salt
- 6 eggeplommer pluss 1 for å stryke på toppen
Løs opp gjæren i 100ml melk og tilsett litt av melet sånn at det blir en tykk røre. La det står til det har begynt å heve seg litt.
Bland sammen alle ingrediensene inklusive starteren og rør med en tre skje til alt er godt blandet; deretter kan du “slå” deigen i runde bevegelser mot deg til alt løsner seg fra skålen. Fukt hendene dine, del deigen i tre deler og form store kuler. Legg på et bakeark og la det heve seg i minst 30 minutter på et varmt sted.
Miks den siste eggeplommen, stryk på toppen av kulene og klipp tre linjer i toppen av kulene med en stor saks. Bak ved 190grader is ca 25 min. [sp_recipe]
No Comments