Jeg spiser veldig lite pasta, men av og til savner jeg spaghetti alio e olio e pepporncini ( spaghetti med olivenolje, hvitløk og sterk mini chili): min go-to superrask oppskrift fra studenttidene mine med dårlig økonomi.
Så jeg ville finne en sunnere måte å lage dette på, men likevel beholde smaksopplevelsen med masse hvitløk og chili:
- ekstra jomfru olivenolje
- 2 store hvitløksfedd, skjært i skiver
- 2-3 pepperoncino, tørket
- salt
- pasta ( jeg brukte 1/3 av denne økologiske soyapastaen https://coop.no/merkevarer/dagligvare/coop-anglamark/12-gode-oko-nyheter/ ), eller en annen pasta
- 1 pakke cherrytomater, delt i fire
- 1 løk, skjært i store deler
- 2 selleristang, skjært i tynne skiver
- 1 squash, delt i biter
Ha en god del olivenolje i en stekepanne og la hvitløk og pepperoncini svømme i oljen på lav varme i ti minuter, da får oljen sterk og god smak. Pass på at hvitløken ikke blir brun, da blir retten bitter. Ta alt ut av oljen og bruk eventuelt til pynt hvis du tåler litt sterk mat.
Kok pastaen og fres samtidig alle grønnsakene i krydderoljen. Ha i pastaen og smak til med salt.
Serveres gjerne med rukola salat.
No Comments