Enda et enkelt og smakfullt alternativ til kjøttmåltider, som lages på en blunk.
Trikset med linsebollene er å bløtlegge de tørre linsene i minst et døgn for å oppnå den perfekte konsistensen: sprøstekt ute, fluffy inne.
- 1 kopp tørre linser (du kan bruke alle sorter, men ikke split peas), bløtlagt og godt skylt
- 1 hvitløksfedd
- salt
- 1 ts røykt paprika pulver
- 2 ts paprika pulver
- 1/2 ts malt spisskumin
- chili pulver etter behag
- ekstra jomfru økologisk olivenolje
Kjør først hvitløken i kjøkkenmaskinen, så tilsetter du linsene. Når det har blitt en jenv deig, tilsetter du resten av ingrediensene. La det sitte i 10 minutter. Varm nok olje i en stekepanne; pass: oljen skal ALDRI røyke. Med en spiseskje spader du ut små boller av deigen og legg de forsiktig i pannen; snu når de har blitt sprøstekte på den ene siden.
Serveres gjerne til salat, i kebab, med tsatsiki eller grillete grønnsaker.
No Comments