Denne retten er en klassiker fra gamle dager i Østerrike, hvor man hadde minst en, men ofte flere kjøttfrie dager i uken.
Den er opprinnelig servert med et speilegg, men jeg synes den smaker like godt uten:
- 1/2 kg poteter, helst fastkokte
- 1 rødløk
- svart pepper
- salt
- ekstra jomfru olivenolje
- 1 stor pakke fersk spinat, helst økologisk eller 1 pakke frossen spinat
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 1/2 pakke soyafløte (eller en annen fløte du tåler)
Damp eller kok potetene med skall på til de er gjennomkokte, vent til de ikke er glovarme lenger og skjær i skiver. I mellomtiden kan du hakke løken i halve ringer og steke den i en del olivenolje på svak varme til den begynner å ta litt farge, tilsett potetene og rør til de begynner å brune litt og falle litt fra hverandre. Smak til med salt og pepper.
Stek hvitløken i en ss olivenolje på svak varme og tilsett spinaten før hvitløken ta farge, ellers blir den bitter. Tilsett litt salt og fløte og server sammen med potetene.
No Comments