Disse sunne pizzabollene er barnas favoritt-turmat og satt sammen i en fei.
Her “gjemmer” vi grønnsakene inn i deigen 😉
Vi bruker helst økologiske og/eller lokale matvarer.
Du trenger:
- 2 gulrøtter (helst økologisk)
- 1 lite glass tomat-purre
- 2ss ekstra jomfru olivenolje
- 2ss oregano
- en klype salt
- 1 pose rundstykke-mel (jeg liker blaninden fra det glutenfrie verksted)
- noen blader skinke; utelat skinke for en vegan versjon!
- mais
- rød paprika, i små biter
- soltørket tomat
- vegan ost
- eventuelt annet topping du liker
Hakk gulrøttene i kjøkkenmaskin eller rasp de. Rør sammen deigen med 4dl kald vann og gulrøttene og fordel i 12 muffins-former. Lag et hull på toppen for fyllet.
Rør sammen oregano, tomat-purre, olivenolje og salt og fordel på bollene.
Ha på topping og stek i stekeovn i 25 minutter ved 210°
Bruk gjerne revet squash istedenfor gulrøttene for litt variasjon.
Tipps: Fungerer også utmerket i matboksen!
No Comments